Påberåbelsen af lex naturalis i diskussionen om statsmagtens legitimitet i det 16. århundrede - Nissen, Ulrik (2019)
Prisopgave om påberåbelsen af lex naturalis i diskussionen om statsmagtens legitimitet i det 16. århundredes lutherske, reformerte og anglikanske teologi, og denne diskussions betydning for opkomsten af den moderne idé om samfunds-kontrakten. Luther, Melanchthon, Bucer og Hooker er inddraget samt udlik til Grotius, Hobbes og Locke.