Indlandsisen, kvartærgeologi og landskab omkring Kangerlussuaq, Vestgrønland - Knudsen, Niels Tvis; Kristiansen, Søren M (AU Library Scholarly Publishing Services, 2025)
Denne bog giver et overblik over Indlandsisen og landskabets opståen og udvikling omkring Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord) i Vestgrønland. For landskabet omkring 30 km veje fra Kangerlussuaq til Indlandsisen, illustrerer glimrende hvordan alle typer af landskaber i Grønland og – overraskende – i Danmark, er opstået under og siden istiden. I Kangerlussuaqområdet er processerne blot aktive i dag, og kan dermed umiddelbart ses. Der er næsten alene beskrevet lokaliteter som ses fra områdets køreveje, og bogen er tænkt som en slags ”vejsideguide”. Bogen er samtidig en illustreret og letforståelig indføring i den dynamik som har skabt landskaberne. Målgruppen er besøgende i Vestgrønland og ved Indlandsisen, og som har interesse for at forstå hvordan isen, smeltevandet og landskabet er opstået.