Robotter i Folkeskolen: Begrundelser, visioner, faktisk brug og udfordringer i normalklasser - Esbensen, Gertrud Lynge; Hasse, Cathrine; Gudmundsen, Liv; Mathiasen, Mia; Breum, Mathias; Pumali, Kira; Andersen, Emilie Brinks; Harrekilde, Stine; Arason, Nanna; Rieland, Signe; Mathisen, Luna Lund; Sayedmirza, Allan (AU Library Scholarly Publishing Services, 2016)
I denne rapport præsenter vi resultaterne af et mini-projekt koblet til Technucation-projektet (2011-2015) med yderligere støtte fra DPU, Aarhus Universitet. I forbindelse med Technucations forskning, og vores øvrige forskning i robotter som fremtidsteknologi, bliver vi opmærksomme på, at mange skoler enten har lånt eller købt robotter i uddannelsesøjemed. Der er mange ambitioner bag robotters indtog i skolerne, ligesom der investeres store summer i det, og mange interessenter er involverede (såsom skoler, kommuner, udviklere, sælgere, fonde mv.). Projektet Robotter i Folkeskolen (RIF) blev igangsat i sommeren 2015 af forskere fra forskningsprogrammet Fremtidsteknologi, Kultur og Læreprocesser, samt en række studenterassistenter fra DPU, Aarhus Universitet. Hovedrapporten har to dele, der er blevet bearbejdet hver for sig: en del der omhandler robotter almenundervisningen og en del der omhandler robotter i specialundervisningen. I denne rapport præsenteres fortrinsvis robotter i almenundervisningen.