Forsorg for de fattige: Fattigforsorg i lyset af en religiøs forståelseshorisont, Danmark 1522-1739. - Pedersen, Maria Nørby (AU Library Scholarly Publishing Services, 2023)
Denne afhandling undersøger udviklingen af fattigforsorgslovgivning i Danmark fra den tidlige reformation til den tidlige enevælde med fokus på to forskningsspørgsmål: hvordan religionen og fattigforsorgen blev knyttet sammen i reformationsperioden 1522-1539, og hvordan lovgivere diskuterede og definerede ansvar og pligter i fattigforsorgen imellem 1536-1739. Afhandlingens bidrag består i en systematisk undersøgelse af lovgivning angående kongemagtens bestræbelser over for de fattige fra 1522-1739, hvilket er en underbelyst periode i fattigforsorgens historie. Dertil bidrager afhandlingen ved at inddrage religionen som et teoretisk perspektiv, da religiøse aspekter af fattigforsorgen hidtil har modtaget en flygtig opmærksomhed.