Socialpædagogik i botilbud for voksne med varig nedsat psykisk funktionsevne - Langager, Søren; Robenhagen, Ole; Højmark, Annemarie; Allerup, Peter (AU Library Scholarly Publishing Services, 2015)
Igennem de seneste år har forholdene for voksne udviklingshæmmede på en række bosteder været i fokus i medierne. Men hvad er egentlig realiteterne og hverdagen på de fleste bosteder i Danmark, hvordan agerer personalet, og hvilke udfordringer står de overfor? Det kortlægges udgivelsesserien ”Socialpædagogik og botilbud for voksne med udviklingshæmning”, en serie af E-bøger udgivet af forskningsprogrammet SILO. Serien giver et andet billede end de dramatiske enkelthistorier, som normalt rammer medierne. Forfatterne er forskere tilknyttet projektet ’Socialpædagogisk faglighed og voksne med psykisk/fysisk handicap’ under forskningsprogrammet ’Social‐ og specialpædagogik, inklusion og ledelse af organisationer’ (SILO) ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet. Der er tale om den største samlede forskningsbaserede kortlægning af forholdene på landets bosteder efter servicelovens vedtagelse i 1998.